Cum îți ferești copiii de virusuri?

Virozele și gripele de tot felul ne-au invadat în această periodă și este o grijă în plus cum ne ferim de îmbolnăviri. Foarte dificil este să reușești să-l păzești pe cel mic de răceli, gripe sau Doamne ferește! de mai rău. O să vă spun ce fac eu pentru ca cei trei baieți minori să stea departe de boală.

  1. În fiecare dimineață le dau Biosept în varianta adecvată vârstei și greutății fiecaruia, 10-20 picături de Propolis glicolic sau spray Gâtuleț fericit.
  2. Zilnic le curăț nasul cu apă de mare spray, pe care o las să acționeze câteva minute apoi suflă năsucul.
  3.  Am pregătit în casă un sirop, pastă de cătină cu miere din care iau pe stomacul gol câte o linguriță. Atenție celor care au mai mult de un scaun pe zi este posibil să le ușureze digestia ceea ce nu ar fi de dorit in această situație.
  4. Spălatul pe mâini inainte de masă, înainte de spălatul dinților, atunci când ajung acasă sau ori de câte ori este necesar.
  5. Folosesc șervețele sau geluri antibacteriene doar când nu avem săpun la îndemâna, afară, în parc, în mașină, etc. Medicii spun ca nu sunt însă suficiente, dar decât deloc tot înseamnă ceva.
  6. Nu-i scot afară dacă este vânt și în general încerc să-i îmbrac lejer pentru a nu transpira ei fiind extrem de energici si încălzindu-se foarte ușor.
  7.  Nu în ultimul rând, ba dimpotrivă foarte important este consumul de fructe crude! Doua fructe până la cinci zilnic în funcție de vârsta copilului și de apetit!
Pentru mai multe noutăţi, vă invit să vizitaţi pagina mea de Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *